Buhar oluşturulma işlemi ile gıdaların pişirilmesi yönteminin bir çok avantajı bulunur.
Bunların başında, Hızlı ve Etkin Pişirme, Sağlıklı Gıda Hazırlığı, uzun raf ömrü, düşük maliyet pişirme maliyeti ve kolay temizlik gelmektedir.
Buhar içeriği %100 su’ dur.
Su kalitesi, buharlı pişiricilerde aşağıdaki etkileri nedeni ile çok önemlidir.
Tıkanma kaynaklı yetersiz buharlama problemi
Isınma problemleri ile yüksek enerji tüketimi
Korozyon ve kireç kaynaklı beklenmedik ekipman arızaları
Gıda sağlığına etkileri
Temizlenemeyen lekeler ile parça değişim problemleri
Reçete su kalitesinin sağlanması, buharlı pişiricilerin performansını ve ömrünü optimize etmek, aynı zamanda gıda güvenlik standartlarını korumak için hayati öneme sahiptir.