SOĞUK İÇECEKLER

 

Soğuk içecekler gazlı ve gazsız içecekler olarak 2 ye ayrılırlar.

Bu ürünlerin hazırlıkları ise bazen makine yardımı ile bazen manuel olarak yapılmaktadır.

 

Soğuk içecek hazırlığında kullanılan su miktarları oransal olarak çok geniş bir aralıktadır.  %50 ile %90 arasında bir çok oranda karışım görülebilmektedir.

 

Gazsız ürünler de ise, kokusuz, tatsız, renksiz ve en önemlisi mikrobiyal olarak çok güvenli olması önceliklidir.

 

Gazlı ürün(postmix) lerde ise gazsız ürünlere ilave olarak CO2 gazının çözünmesi ve çözeltide ki oranı çok önemli olması nedeni ile suyun mineral içeriği de çok fazla önem arz etmektedir.

 

Ekipman ile hazırlanan gazlı yada gazsız soğuk içecekler için, suyun içme suyu standartlarında olmasının dışında, korozif yapısı, içerisindeki tortu, kil, vb aşındırıcı ve tıkayıcı maddelerin varlığı da önem teşkil etmektedir.

 

Su reçetesi, içeceklerin içeriği, gazlı ve gazsız oluşu, ekipman ile ya da ekipmansız hazırlanışı ve karışım oranı olarak bir çok etken göz önünde bulundurularak hazırlanır.