Kahve & Çay

Demlenmiş bir kahve ve çay’ın önemli ve hacimsel en büyük bileşeni su dur.

 

Espresso %92.         

Filtre Kahve& Çay %98

 

Kahve ve Çay demlemede su reçetesi iki önemli konu için optimize edilir.


1.     Lezzeti ve Aromasının iyileştirilmesi

Nitelikli kahveler, yetiştirilmeden, kavurma işlemlerine ve paketlenmesine kadar çok hassas bir sistem içerisinde işlenirler.  Bu özenle yapılan çalışmalar ise bir fincan kahve hazırlanırken ısıttığınız suyun mineral yapısı ile doğru ya da yanlış sonuçlanacaktır.

 

Espresso da %92 oranında su ihtiyacı bulunurken filtre kahve ve çay da bu oran %98 e kadar ulaşır.

 

TDS, Ca, Mg, CO3, HCO3, K, Na, Cl, Cl2, pH, Fe, SO4 gibi bir çok unsur kahve ve çay üzerinde demleme süresi, görsellik, lezzet ve aroma olarak yoğun etki etmektedir. 

 

2.     Ekipman ve İnsan sağlığının korunması

Su, ekipman içerisindeki yolculuğu sırasında, temas ettiği tüm yüzeyler ile etkileşim içerisindedir.

 

Kireç gibi iç yüzeylerde birikime neden olan etkenler, kahve & çay lezzetine de sirayet ederken aynı zaman da beklenmedik arızalara neden olacaktır.

 

Korozyon ise ekipman arızalarına neden olurken aynı zamanda insan sağlığına da zararlı etkilerde bulunabilecektir.

 

Su reçetesi, işte bu nedenlerle çok dikkatle incelenir ve takip edilir olmalıdır.